Nooit meer over je mobiele datalimiet heen!!!!!

Smartphones bieden veel gemak, maar dat komt wel met een prijskaartje. Mobiel dataverbruik kan snel uit de hand lopen. Onderweg Facebooken, muziek luisteren, foto’s uploaden, YouTube filmpjes bekijken en zelfs een spelletje zoals Angry Birds: het kost allemaal megabytes aan data, die ten laste gaan van je maandelijkse databundel.

Bij overschrijding van die bundel kan dat aardig in de papieren lopen. Met 4G verbindingen gaat alles nog sneller en ook het dataverbruik stijgt daardoor mogelijk. Maar een verstandige telefoongebruiker heeft tegenwoordig genoeg mogelijkheden om het dataverbruik zonder al te veel moeite in te dammen, terwijl dit niet ten koste gaat van het smartphone plezier.

Hier word uitgelegd hoe jij dit het beste kunt uitzetten.

IPHONE Apple-logo1

IPhone Instellingen

 

ANDROIDandroid_logo

Android Instellingen


Algemene internet APN instellingen van TIC mobile

•APN = web.be
•DNS prim en sec = dynamic
•usernaam = web
•paswoord = web
•SMTP : mail.internetmail.be

Dataverslindende apps

1) Streaming video bleek de allergrootste datavreter te zijn. Netflix, YouTube, Uitzending gemist: pas daarmee op. Wie een databundel heeft van 1 gigabyte (de meest verkochte bundel in Belgie) is hier met streaming video binnen een uur of acht doorheen. Dus een iPhone onderweg gebruiken als vervanger voor een televisie is niet zo verstandig, tenzij de telefoon gebruik kan maken van een wifi-verbinding.

2) Op nummer twee staat streaming audio zoals Spotify. Iets meer dan dertig uur online muziek luisteren per maand eet een hele databundel van 1 gigabyte op. En dat is maar één uurtje per dag.

3) Navigeren op een telefoon kost ook aardig wat megabytes, als het kaartmateriaal en de verkeersinformatie via het mobiele internet binnengehaald moeten worden. Navigeren sluit hiermee de top 3.

4) Op plek vier van het datavretende lijstje staat webbrowsen. Vooral webpagina’s met een hoop fotomateriaal nemen nogal wat dataverkeer in beslag. Tien websites per dag bekijken kost al iets van 50 megabyte per maand. Veel minder dan een dagelijks filmpje, dat wel, maar het blijft uitkijken.
En op de vijfde en zesde plek staan Facebook en Twitter. Een kleine update posten kost weinig data, maar foto’s uploaden of die van anderen bekijken tikt wel erg aan.